Historische dorpswandeling met gids

Excursie, Rondleiding, Wandeltocht

Onder leiding van een gids wandel je in ongeveer vijf kwartier langs diverse monumentale gebouwen en historische plaatsen in de oude dorpskern. Onderwijl hoor je de verhalen, ontdek je verrassende kenmerken en krijg je een indruk van de geschiedenis van Aalsmeer. De dorpswandeling vindt plaats op elke laatste zaterdag van de zomermaanden. Buiten de vaste dagen is de dorpswandeling voor groepen op afspraak mogelijk.

Wat is er zo bijzonder aan de dorpskerk? Waarom ligt het centrum van Aalsmeer aan de buitenkant van het dorp? En wat is er ‘mis’ met het gemeentewapen? Tijdens de dorpswandeling krijgen deelnemers de antwoorden op deze en andere vragen.

 

In het voorjaar en de zomer wordt in de dorpskern van Aalsmeer elke maand een dorpswandeling georganiseerd door het VVV-agentschap, gevestigd in Boekhuis Aalsmeer. De wandeling voert deelnemers langs bekende Aalsmeerse monumenten, maar ook langs minder bekende punten die historisch gezien interessant zijn. Tijdens de wandeling wordt hier letterlijk bij stil gestaan en werpen de gidsen vanuit hun eigen deskundigheid een nieuw licht op de lokale geschiedenis.

 

De dorpswandeling start om 11.00 uur en duurt ongeveer vijf kwartier. Startpunt is het VVV-agentschap in het Boekhuis, Zijdstraat 12. Deelname kost € 3,50. Reserveren is niet strikt noodzakelijk maar wordt wel op prijs gesteld: boekhuis@boekenhof.nl of tel. 0297-324454.

 

De dorpswandelingen zijn geschikt voor iedereen die meer wil weten over Aalsmeer. Verwacht geen zware kost, wel een informatief verhaal doorspekt met leuke anekdotes en wetenswaardigheden. Op de laatste zaterdag van de maand zijn er veel andere activiteiten, o.a. veilen op de Historische Tuin. De Westeinder Rondvaart vaart iedere zaterdag op drie momenten in de middag en het Oude Raadhuis is vanaf 14.00 uur geopend. Na de wandeling hebben deelnemers alle gelegenheid in het dorp te blijven, bijv. om te lunchen, winkelen of een van genoemde activiteiten te bezoeken. Wanneer?

Dag Van Tot Toelichting

Contactgegevens

Historische dorpswandeling met gids

Zijdstraat 12
1431 EC Aalsmeer

Zijdstraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
1431 EC, Aalsmeer