Historische dorpswandeling met gids

Excursie, Rondleiding, Wandeltocht

Onder leiding van een gids wandel je in ongeveer vijf kwartier langs diverse monumentale gebouwen en historische plaatsen in de oude dorpskern. Onderwijl hoor je de verhalen, ontdek je verrassende kenmerken en krijg je een indruk van de geschiedenis van Aalsmeer. De dorpswandeling vindt plaats op elke laatste zaterdag van de maand van mei t/m september. Buiten de vaste dagen is de dorpswandeling voor groepen op afspraak mogelijk.

Tot hoever liep het Aalsmeers grondgebied vroeger de Haarlemmermeer in? Wat is er zo bijzonder aan de vorm van de dorpskerk? Waarom moest het ontwerp van bloemengodin Flora op het Raadhuisplein worden aangepast? En hoeveel verdiepingen heeft de Korenmolen eigenlijk?

Het antwoord op deze en andere vragen krijgt u tijdens de Dorpswandeling in Aalsmeer-Centrum. Onder leiding van een gids wandel je in ongeveer vijf kwartier langs diverse monumentale gebouwen en historische plaatsen in de oude dorpskern. Onderwijl hoor je de verhalen, ontdek je verrassende kenmerken en krijg je een indruk van de geschiedenis van Aalsmeer. De wandeling voert onder andere langs het Oude Raadhuis, over een deel van de Historische Tuin en langs de voormalige bloemenveiling in de Marktstraat. Eindpunt is de prachtig gerestaureerde korenmolen midden in het centrum.

De dorpswandeling vindt plaats op elke laatste zaterdag van de maand van mei t/m september.
Aanvang 11:00 uur, duur wandeling ca. vijf kwartier.
Start wandeling bij VVV-agentschap, Zijdstraat 12, hier koopt men kaartje voor de wandeling.
Max. 15 deelnemers per wandeling. Geen minimum.
Prijs: € 3,50 per deelnemer incl. toegang Korenmolen de Leeuw.
Reserveren is gewenst.

Op de laatste zaterdag van de maand zijn er veel andere activiteiten, o.a. veilen op de Historische Tuin. De Westeinder Rondvaart vaart iedere zaterdag op 3 momenten in de middag en het Oude Raadhuis is vanaf 14 uur geopend. Na de wandeling hebben deelnemers alle gelegenheid in het dorp te blijven, bijv. om te lunchen, winkelen of een van genoemde activiteiten te bezoeken.

De dorpswandeling gaat alleen door bij voldoende deelname. Buiten de vaste dagen is de dorpswandeling voor groepen op afspraak mogelijk.

Wanneer?

Dag Van Tot Toelichting
Zaterdag 24 juni 2017 11:00
Zaterdag 29 juli 2017 11:00
Zaterdag 26 augustus 2017 11:00
Zaterdag 30 september 2017 11:00

* Buiten de vaste dagen is de dorpswandeling voor groepen op afspraak mogelijk.

Contactgegevens

Historische dorpswandeling met gids

Zijdstraat 12
1431 EC Aalsmeer

Zijdstraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
1431 EC, Aalsmeer