Vuur en Licht op het Water (1) – Verlichte Botenshow

Corso of Optocht

Eén keer per jaar worden de Westeinder Plassen op een zaterdagavond verlicht. Op 2 september 2017 is het weer zo ver. Het evenement omvat de verlichte botenshow en als afsluiting een spetterend vuurwerk. Oftewel, Vuur en Licht op het Water.

De verlichte botenshow is als Aalsmeerse traditie uitgegroeid tot een jaarlijks spektakel met enkele honderden verlichte boten. Iedereen met een boot en lichtjes kan hier aan meedoen. Deelnemers komen inmiddels ook van buiten Aalsmeer.

Achter de boot van het organisatiecomité wordt een route gevaren vanaf de Kleine Poel, langs vele eilandjes, door de Ringvaart naar de Grote Poel van de Westeinder Plassen. Hier wordt het evenement om 23.00 uur afgesloten met een spetterend vuurwerk op het water.

De precieze route en het reglement voor deelname zijn te vinden op www.vuurenlichtophetwater.nl.

De verzamelplaats voor de boten is de Kleine Poel bij het Topsvoort Bos. Start is om 20.15 uur. Toeschouwers hebben vanaf het land het beste zicht op de verlichte boten aan de Aalsmeerderdijk. Tussen 20.30 en ongeveer 22.00 uur varen alle boten hier in de Ringvaart twee keer voorbij.

Vuur en Licht op het Water is zowel voor deelnemende boten als voor toeschouwers gratis. Het evenement wordt mogelijk gemaakt door lokale sponsoren.

Openbaar vervoer:
Buslijn 140, halte Dorpsstraat, Aalsmeer

Wanneer?

Zaterdag 2 september 2017
Vanaf 20:00 tot 23:30

Contactgegevens

Uiterweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
1431 AA, Aalsmeer

Extra informatie

Zien, Doen & Beleven
Kaartverkoop Geen kaartverkoop