Winkelen in Aalsmeer en Kudelstaart


Van speciaalzaak tot de bekende merken 

Bij Aalsmeer denken de meeste mensen aan bloemen en water, niet aan winkels of horeca. Toch heeft de gemeente ook op dit vlak van alles te bieden. In de verschillende wijken is een gevarieerd aanbod te vinden. Samen vormt het een goede mix van leuke speciaalzaken en moderne winkelketens.
In de gehele gemeente Aalsmeer is op vrijdag koopavond.

Aalsmeer Centrum

Hoewel het ‘centrum’ niet centraal ligt, vormt het van oudsher het hart van Aalsmeer. Het winkelgebied is geconcentreerd in de Zijdstraat en rond het Raadhuisplein. Wie er oog voor heeft, ziet in het centrum nog enkele mooie, historische pandjes naast meer tot de verbeelding sprekende gebouwen als het Aalsmeerse raadhuis en Korenmolen De Leeuw. Je vind hier nog ouderwetse specialisten zoals de groenteboer, de slager en de fietsenmaker, maar ook bekende namen als Hema, Blokker en Albert Heijn. De horeca is verspreid door het centrum te vinden, van bruine kroeg en eetcafé tot chique restaurant. Het winkelgebied Aalsmeer Centrum is zowel met het openbaar vervoer als per auto goed bereikbaar. Gratis parkeren is mogelijk op het Raadhuisplein en het Praamplein. Denk wel om de blauwe schijf! En Aalsmeer Centrum is ook per boot bereikbaar; aan het onlangs vernieuwde Praamplein zijn diverse aanlegplaatsen. Op de uitgebreide website van www.AalsmeerCentrum.nl tref je een overzicht van het winkelaanbod, evenementen en nog meer bruikbare informatie aan.

 

Aalsmeer Zuid

In de Ophelialaan bevindt zich het winkelcentrum van de wijk Aalsmeer Zuid en Stommeer. Deze gunstig gelegen winkelstraat biedt een compleet aanbod van winkels. Naast een grote Jumbo supermarkt en servicewinkels zijn er verschillende speciaalzaken, zoals een luxe cadeauwinkel en een echte Aalsmeerse slijter. Ook zijn er in de Ophelialaan enkele horecagelegenheden. De parkeerplaatsen zijn in het midden van de straat gesitueerd, zodat je overal voor de deur kunt parkeren. Kijk op www.opheliaplaza.nl voor meer informatie.

 

Aalsmeer Oost

In het wijkwinkelcentrum van Aalsmeer Oost vind je verschillende supermarkten en speciaalzaken. Aan de lange ‘lintwegen’ van Aalsmeer (de Oosteinderweg, Aalsmeerderweg en Machineweg) bevinden zich reeds langer bestaande winkels en bedrijven, die elk hun specifieke functie hebben. In het voormalige veilinggebouw Bloemenlust is tegenwoordig indoorsportcentrum The Beach gevestigd.

Kudelstaart

Kudelstaart is van oudsher een hechte dorpskern binnen de gemeente Aalsmeer, die de laatste tien jaar een flinke groei heeft doorgemaakt. Midden in Kudelstaart ligt het wijkwinkelcentrum, met rond het dorpsplein onder andere een Albert Heijn, een Marskramer en diverse andere winkels. Hoewel het winkelcentrum door de lagere ligging niet vanaf het water te zien is, ligt het op loopafstand van de Loswal aan de Westeinderplassen. Hier vind je aanlegplaatsen en een recreatiesteiger. Kijk voor meer informatie op: www.kudelstaart.com

Hornmeer

In de Hornmeer bevindt zich een buurtwinkelcentrum met onder meer een Hoogvliet-supermarkt, een drogist en een snackbar. Parkeren kan langs de Beethovenlaan of op het parkeerterreintje aan de Haydnstraat.

Boodschappensteigers

Voor boodschappen kunt u aanleggen bij het Praamplein, voor de deur van de Albert Heijn en in de directe nabijheid van het winkelgebied. Deze aanlegplaatsen zijn goed bereikbaar vanaf de Ringvaart. Kleine boten kunnen via de Brandewijnsloot doorvaren naar de 'Kleine Poel'. Het is ook mogelijk om af te meren aan de Kolenhaven, achter watersportvereniging Nieuwe Meer. Ook deze aanlegplaatsen bevinden zich nabij de winkels. In Aalsmeer-Oost kunt u vanaf de Ringvaart aanleggen aan de Pontweg t.h.v. nr. 5. U kunt twee uur aanleggen bij de boodschappensteigers.